USA a Japonsko podpísali dohodu o podpore investícií do infraštruktúry

USA a Japonsko podpísali dohodu o spoločnej podpore väčšieho množstva súkromných investícií do projektov v oblasti energetiky a infraštruktúry. Informovalo o tom v utorok americké ministerstvo financií.
Ministerstvo uviedlo, že najväčšia a tretia najväčšia svetová ekonomika „budú spolupracovať na riešení regulačných, trhových a právnych prekážok, ktoré bránia investíciám v súkromnom sektore, a na vývoji nových riešení na prehĺbenie regionálnych dlhopisových trhov pre projekty v oblasti energetiky a infraštruktúry“.
Cieľom memoranda o spolupráci, ktoré podpísali americké ministerstvo financií a japonské ministerstvo hospodárstva a financií, bude získať pre tieto projekty inštitucionálnych investorov, zvýšiť obchodovanie so skvapalneným zemným plynom na trhoch s komoditami, ako aj posilnenie dvojstranných investícií.
Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa hľadá spôsoby, ako konkurovať masívnemu čínskemu projektu Novej hodvábnej cesty, ktorá má prostredníctvom novej infraštruktúry spojiť trhy v Ázii s Blízkym východom, Európou a Afrikou.

Súvisiace články

Aktuálne správy