Riaditeľom SAPI sa po odstúpení Galekovej stal Ján Karaba

Veronika Galeková opúšťa SAPI po 10 rokoch.

BRATISLAVA 15. januára (SITA) – Riaditeľom Slovenskej asociácie fotovolitckého priemyslu a OZE (SAPI), po odstúpení Veroniky Galekovej z rodinných dôvodov, bol členmi zvolený dlhoročný člen výkonného výboru SAPI, Ján Karaba. Karaba patrí medzi uznávaných odborníkov v oblasti energetiky a pravidelne sa zúčastňoval rokovaní s predstaviteľmi ministerstiev, ÚRSO, či distribučných spoločností. SAPI o tom informovala v stredu.

„Po bývalej riaditeľke preberám funkčnú asociáciu s históriou a úspechmi. Už len udržať SAPI v kondícii, v ktorej sa teraz nachádza, je obrovskou výzvou. Vzhľadom na situáciu v slovenskej energetike by to ale pre obnoviteľné zdroje postačujúce byť nemohlo. Mám množstvo nápadov, ako nadviazať na úspešné pôsobenie Veroniky Galekovej a teším sa, ako ich budeme s podporou našich členov realizovať. Nehodláme poľaviť, kým OZE nebudú mať v energetickom mixe Slovenska miesto, ktoré im prináleží,” povedal Ján Karaba.

Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) pôsobí ako organizácia už 10 rokov. Je nezávislá od štátnych príspevkov a jediný zdroj príjmu predstavuje stabilná členská základňa. SAPI bola prvá profesionálna OZE organizácia na Slovensku, a ako jedna z mála je aktívna až doteraz.

Súvisiace články

Aktuálne správy