Tržby firmy Huawei v tomto roku stúpli menej, ako firma očakávala

Čínsky technologický gigant odhadol, že jeho tržby vzrástli o 18 % na vyše 850 mld. jüanov, ale konštatoval, že je to menej, ako pôvodne prognózoval.

Čínsky technologický gigant Huawei uviedol, že jeho tržby v roku 2019 stúpli o 18 percent, čiže menej, ako sa prognózovalo. Spoločnosť zároveň v utorok vyslovila predpoklad, že ju čakajú ťažké časy, keďže USA podnikajú kroky na obmedzenie jej podnikania. Predbežný odhad tempa rastu tržieb za uplynulý rok Huawei zverejnil v príhovore k zamestnancom pred Novým rokom.

Huawei, ktorý je výrobcom zariadení pre mobilnú komunikáciu aj producentom telefónov, odhadol, že jeho tržby za rok 2019 stúpli na vyše 850 mld. jüanov (CNY). „Táto cifra je nižšia, ako naša pôvodná prognóza, ale naše podnikanie zostáva na dobrej úrovni a stojíme pevne tvárou v tvár nepriazni,“ uviedol šéf dozornej rady Eric Xu.

Americká vláda tvrdí, že technológie Huawei predstavujú bezpečnostné riziko a vyzvala ostatné krajiny, aby nekupovali techniku tejto čínskej firmy pre mobilné 5G siete. Biely dom zároveň zaradil Huawei na čiernu listinu, čo znamená zákaz predaja amerických technológií spoločnosti Huawei. Čínska firma americké obvinenia popiera.
(1 EUR = 7,8175 CNY)

Súvisiace články

Aktuálne správy