Ani nie polovica Slovákov si myslí, že požičať si peniaze je ľahké

, SITA Foto: getty images

Na druhej strane, viac ako 18 % Slovákov sa domnieva, že je to ťažké.

Necelá polovica Slovákov si myslí, že požičanie peňazí je pre nich ľahké. Vyjadrilo sa tak v rámci barometra finančnej prosperity PayU 46 % respondentov. Cez 18 % Slovákov sa domnieva, že je to ťažké a 36 % tvrdí, že to nie je ani ľahké a ani ťažké. Väčšina Slovákov si pritom požičiava od silných a tradičných finančných inštitúcií.

Pre Slovákov je požičiavanie peňazí jednoduchšie v porovnaní s Maďarmi, z ktorých 55 % tvrdí, že požičanie peňazí je ťažké. Česi a Poliaci sú naopak optimistickí a požičiavanie peňazí je pre nich jednoduchšie. V Česku 70 % ľudí tvrdí, že požičanie peňazí je pre nich ľahké, v Poľsku tento názor zastáva 62 % ľudí.

Barometer globálnej finančnej prosperity pod názvom "Vnímanie prosperity na trhoch s vysokým rastom" sa uskutočnil v minulých mesiacoch. Spoločnosť PayU sa prostredníctvom online dotazníka opýtala viac ako 10 500 dospelých respondentov s rovnomerným rozdelením naprieč pohlavím a vekom na 25 trhoch v Afrike, Ázii, Európe, Južnej Amerike a na Strednom východe.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy