Potvrdenie na bezplatné vlaky vydá dôchodcom poisťovňa na počkanie

Koniec roka je tradične na pracoviskách Sociálnej poisťovne obdobím zvýšeného množstva požiadaviek na vyhotovenie rôznych potvrdení. Jedným z najčastejšie vystavovaných je potvrdenie o výške dôchodku na získanie bezplatného cestovania vlakmi.
„Upozorňujeme preto dôchodcov, že takéto potvrdenie získajú v pobočkách na počkanie. Žiadatelia však oň môžu požiadať aj inými spôsobmi. Potvrdenie vyhotovuje Sociálna poisťovňa na požiadanie. Vystaví ho na počkanie, nie je preto potrebné žiadať potvrdenie listom prostredníctvom pošty, pretože to trvá dlhšie. Najrýchlejšie takéto potvrdenie dôchodca získa návštevou ktorejkoľvek pobočky Sociálnej poisťovne, čiže nemusí byť miestne príslušná podľa trvalého pobytu,“ informuje o tom hovorca poisťovne Peter Višváder.
Potvrdenie o poberaní dôchodku je tiež možné žiadať telefonicky na bezplatnej linke poisťovne 0800 123 123, elektronicky prostredníctvom formulára na otázky na webovej stránke poisťovne www.socpoist.sk, prípadne prostredníctvom elektronickej adresy podatelna@socpoist.sk. V takomto prípade bude potvrdenie zaslané dôchodcovi na adresu domov do troch dní.

Súvisiace články

Aktuálne správy