India musí znížiť dovozné clá na americké produkty

Spojené štáty požadujú, aby India znížila dovozné clá na americké výrobky. Uviedol to v stredu poradca Bieleho domu pre obchodné a ekonomické otázky Peter Navarro.
„S Indiou rokujeme,“ povedal Navarro pre stanicu Fox Business Network v súvislosti s pokračujúcim obchodným sporom. Ako však dodal, musia ju presvedčiť, aby svoje dovozné clá znížila a zlepšila tak vzájomné obchodné vzťahy.
Podobne ako v prípade Číny, aj s Indiou sú Spojené štáty v posledných mesiacoch v obchodnom konflikte. A podobne ako v prípade Číny, aj v prípade Indie obe krajiny zaviedli na tovary z druhého štátu vysoké dovozné clá.
Indický minister obchodu síce pred dvomi mesiacmi uviedol, že India a USA sa dohodli na hrubých obrysoch obchodnej dohody, Navarro však odmietol uviesť, ako na tom krajiny v súčasnej situácii sú.
Americký prezident Donald Trump zaznamenal len tento mesiac v medzinárodnom obchode dva úspechy. Najskôr dokončil upravenú obchodnú dohodu s Kanadou a Mexikom a následne oznámil, že na budúci mesiac by mal podpísať prvú fázu obchodnej dohody s Čínou.

Súvisiace články

Aktuálne správy