Nemecká priemyselná produkcia v októbri oslabila

Podľa ekonóma banky ING Carstena Brzeského je v záverečnom kvartáli roka možná stagnácia alebo zmenšenie nemeckej ekonomiky.

Priemyselná produkcia v Nemecku v októbri klesla, čo sa považuje za ďalší znak toho, že najväčšia európska ekonomika zápasí s ťažkosťami. Spolkový štatistický úrad v piatok informoval, že sezónne a kalendárne upravená produkcia priemyselných firiem v októbri oproti septembru oslabila o 1,7 percenta. V porovnaní s októbrom minulého roka sa zmenšila o 5,3 percenta. Vo štvrtok nemecký štatistický úrad uviedol, že októbrové priemyselné objednávky v krajine klesli o 0,4 percenta, čo naznačuje, že rast výroby v najbližšom období nie je pravdepodobný.

Nemecko sa v treťom kvartáli tesne vyhlo recesii a podľa ekonóma banky ING Carstena Brzeského údaje o vývoji priemyslu signalizujú, že je naďalej možná stagnácia alebo zmenšenie nemeckej ekonomiky v záverečnom kvartáli roka. „Obchodné konflikty, globálna neistota a problémy automobilového odvetvia dostali celý nemecký priemysel do paralýzy, z ktorej je ťažké uniknúť“, dodal Carsten Brzeski.

Súvisiace články

Aktuálne správy