ČS nemovitostní fond kupuje druhú časť priemyselného parku Dubnica nad Váhom

Hodnota akvizície predstavuje zhruba 241 mil. CZK.

ČS nemovitostní fond, ktorý obhospodaruje REICO investičná spoločnosť České spořitelny, kupuje druhú časť industriálneho parku Dubnica nad Váhom. Hodnota akvizície predstavuje zhruba 241 mil. CZK. Spoločnosť REICO o tom informovala v pondelok. ČS nemovitostní fond kúpil nehnuteľnosť od developerskej a investičnej spoločnosti Invest4SEE Investment Holding GmbH.

Druhú časť priemyselného parku Dubnica predstavuje nová logistická hala postavená v roku 2018. Tvoria ju skladové, technické a kancelárske priestory s celkovou prenajímateľnou plochou 16,6 tisíc m2 a je už plne obsadená, uviedla spoločnosť v tlačovej správe. Medzi nájomcov patria potravinový reťazec Lidl a dve subdodávateľské spoločnosti pre automobilový priemysel, AAF a LEONI.

„Nákupom druhej fázy industriálneho parku Dubnica ČS nemovitostní fond zvýšil svoju alokáciu tak v industriálnom sektore, ako aj svoju alokáciu na Slovensku. Priemyselné nehnuteľnosti sú pre svoju stabilitu príjmov na dlhých nájomných zmluvách stále atraktívnejšie, preto aj ČS nemovitostní fond mieni svoj podiel v logistickom sektore naďalej zvyšovať,“ uviedol Filip Kubricht, predseda predstavenstva REICO IS ČS.

ČS nemovitostní fond vznikol v roku 2007 a je najväčším a najdlhšie pôsobiacim podielovým fondom nehnuteľností na slovenskom trhu a je určený prevažne konzervatívnym investorom. Vo vlastníctve fondu je 17 nehnuteľností v Českej republike, na Slovensku a v Poľsku, v celkovej hodnote takmer 23 mld. českých korún.

Súvisiace články

Aktuálne správy