Plán Facebooku vytvoriť kryptomenu Libra vraj stráca podporu

Podľa denníka Wall Street Journal spoločnosť Mastercard Inc. a ďalšie firmy, ktoré sľúbili, že pomôžu vytvoriť novú digitálnu menu, prehodnocujú svoje zapojenie sa do projektu.

Partneri firmy Facebook, s ktorými chce vytvoriť sieť na platenie plánovanou kryptomenou Libra, váhajú, či projekt podporia vzhľadom na negatívnu reakciu zo strany amerických a európskych predstaviteľov. Uviedol to americký denník Wall Street Journal, podľa ktorého finančná spoločnosť Mastercard a ďalšie firmy, ktoré sľúbili, že pomôžu vytvoriť digitálnu menu Libra, prehodnocujú svoje zapojenie sa do projektu. Denník citoval ľudí oboznámených s problematikou, ktorí však hovorili pod podmienkou zachovania anonymity.

Spoločnosť Mastercard nechcela správu denníka Wall Street Journal komentovať a firmy Facebook a Visa na žiadosti o vyjadrenie hneď neodpovedali. Facebook sa stretol s negatívnou reakciou zo strany regulačných úradov na plán vytvoriť kryptomenu Libra po tom, ako svoje zámery v júni zverejnil. Predstava Facebooku počíta so sprístupnením online nákupov pre milióny ľudí, ktorí nemajú bankové účty, a so znížením nákladov na cezhraničné transfery peňazí.

Súvisiace články

Aktuálne správy