Nemecké priemyselné objednávky v júli klesli viac, než sa očakávalo

Nemecké priemyselné objednávky v júli klesli viac, než sa očakávalo. Objednávky nemeckého výrobného sektora v júli medzimesačne na sezónne a kalendárne upravenej báze padli o 2,7 % po náraste o 2,7 % v júni, uviedol spolkový štatistický úrad Destatis.

Nemecké priemyselné objednávky v júli klesli viac, než sa očakávalo.
Objednávky nemeckého výrobného sektora v júli medzimesačne na sezónne a kalendárne upravenej báze padli o 2,7 % po náraste o 2,7 % v júni, uviedol spolkový štatistický úrad Destatis. Štatistici tiež smerom nahor revidovali júnový údaj z pôvodne uvádzaných +2,5 %. Ekonómovia počítali s júli so znížením len o 1,4 %.
Bez započítania veľkých objednávok nové objednávky výrobného sektora v júli stúpli o 0,5 %.
Domáce objednávky v júli medzimesačne klesli o 0,5 % a objednávky zo zahraničia padli o 4,2 %. Objednávky z eurozóny sa znížili o 0,3 % a z ostatných regiónov o 6,7 %.
Tržby firiem z výrobného sektora v júli podľa predbežných údajov na sezónne a kalendárne upravenej báze medzimesačne klesli o 0,9 % po -0,1 % v júni.
V medziročnom porovnaní nové objednávky v júli padli o 5,6 % po znížení o 3,5 % v júni. Ekonómovia prognózovali pokles o 4,2 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy