SaS: Vyzývame vládu na moratórium nových investičných projektov

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva členov vlády Petra Pellegriniho, aby v tomto predvolebnom čase už nezačínali žiadne investičné projekty, ktoré zaviažu budúcu vládu k výdavkom.
„To sa týka aj nápadu ministerstva vnútra zaviesť nový číselný identifikátor občanov namiesto rodného čísla s odhadovanými nákladmi vo výške štvrť miliardy eur. Na Slovensku padajú ľuďom na hlavu nemocnice, školy, mosty – to posledné, čo potrebujeme, sú nové rodné čísla,“ poukázala podpredsedníčka SaS a tímlíderka strany pre podnikateľské prostredie Jana Kiššová.
„S takýmto návrhom môžu prísť len IT-lobisti, ktorí pod krytím ministrov bezohľadne cudzopasia na verejných zdrojoch. Slovenská vláda pod vedením Roberta Fica a neskôr Petra Pellegriniho nedokázala úspešne a bez škandálov zrealizovať ani jeden významný IT projekt. Hovoríme o eKase, eHealthe, registri nehnuteľností či slovensko.sk. Tie stáli daňových poplatníkov na Slovensku i v Európskej únii stovky miliónov eur,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre štíhly štát Jozef Rajtár.
Vymýšľať si ďalšie investičné projekty je podľa SaS doslova trestuhodné. „Vieme, že túto vládu na základe celej plejády netransparentných tendrov nemôžme nazývať slušnou. Ak však bude do posledných chvíľ svojej existencie podpisovať nové investičné projekty, o to skôr sa jej členovia vystavia trestnému stíhaniu v budúcnosti. To už však k zlodejom v bielych golieroch nebude láskavé,“ uzavrel predseda SaS Richard Sulík.

TASR o tom informoval hovorca SaS Róbert Buček.

Súvisiace články

Aktuálne správy