Vláda dala zelenú programu na čerpanie pomoci z eurofondov pre regióny SR

Informáciu o Jednotnom programovom dokumente NUTS II - Bratislava Cieľ 2, ktorú predložilo Ministerstvo výstavy a regionálneho rozvoja SR, vláda SR dnes vzala na vedomie

Bratislava 17. februára (TASR) – Informáciu o Jednotnom programovom dokumente NUTS II – Bratislava Cieľ 2, ktorú predložilo Ministerstvo výstavy a regionálneho rozvoja SR, vláda SR dnes vzala na vedomie.

V materiáli sa uvádza, že o finančnú pomoc zo štrukturálnych fondov Európskej únie (EÚ) sa podľa kritérií Európskej komisie môže z mapy Bratislavského samosprávneho kraja uchádzať iba 28,82 % jeho územia. Pomoc teda získajú iba okresy Malacky, Pezinok, Senec a mestské časti Vajnory, Záhorská Bystrica, Čunovo, Jarovce a Rusovce. Predkladatelia projektov z menovaných okresov, resp. mestských častí budú môcť získať prostriedky na ich financovanie z eurofondov, a to v rámci dvoch sektorových operačných programov, Priemysel a služby a tiež Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka spolu s Plánom rozvoja vidieka.

Stratégiou programu NUTS II je zvýšiť diverzifikáciu hospodárskych činností na spomínanom území a zabezpečiť rozvoj vidieckych oblastí v procese transformácie. Podpora z fondov EÚ má dosiahnuť dostatok pracovných príležitostí, najmä v sektore služieb, a zlepšiť infraštruktúru tak, aby územie mohlo očakávať vstup investorov.

Súvisiace články

Aktuálne správy