Sears požiada konkurzného sudcu, aby poslal spoločnosť do likvidácie

Sears Holdings požiada konkurzného sudcu, aby poslal spoločnosť do likvidácie, uviedli zdroje oboznámené so záležitosťou.
Firma totiž odmietla ako nedostatočnú ponuku na prevzatie v hodnote 4,4 miliardy USD (3,84 miliardy eur), ktorú predložil predseda jej správnej rady a jej bývalý výkonný riaditeľ Edward Lampert a jeho hedžový fond ESL Investments. To vzbudzuje obavy, či 126-ročný maloobchodný reťazec dokáže prežiť.
Ak Sears zlikviduje svoje aktíva, stane sa zrejme najprominentnejšou obeťou vlny bankrotov, ktorá zachvátila maloobchodný sektor v uplynulých rokoch. Popularita online predaja totiž ešte zvýšila tlak na klasických malopredajcov čeliacich tvrdej cenovej konkurencii.
Spoločnosť Sears požiadala o ochranu pred veriteľmi vlani v októbri. Ak príde k likvidácii, zrejme bude musieť uzavrieť stovky predajní, ktoré sú stále v prevádzke a zamestnávajú okolo 68.000 ľudí.
Lampert a jeho hedžový fond ESL Investments plánujú predložiť detaily svojej ponuky a urobia ďalší pokus o záchranu Sears, uviedli zdroje.

Súvisiace články

Aktuálne správy