Nemecké priemyselné objednávky v auguste medzimesačne stúpli o 2 %

Domáce objednávky nemeckého priemyslu sa v auguste znížili o 2,9 percenta, ale vykompenzoval to rast zahraničných objednávok o 5,8 %.

Objednávky nemeckého spracovateľského priemyslu po dvoch mesiacoch poklesu v auguste výrazne posilnili. Podporil ich silný zahraničný dopyt, a to z krajín mimo eurozóny. Nemecké ministerstvo hospodárstva v piatok informovalo, že augustové objednávky sektora spracovateľského priemyslu podľa sezónne a kalendárne upravených údajov medzimesačne stúpli o 2 percentá. Tento rast nastal po poklese o 0,9 percenta v júli a oslabení o 3,9 percenta v júni.

Domáce objednávky nemeckého priemyslu sa v auguste znížili o 2,9 percenta, ale vykompenzoval to rast zahraničných objednávok o 5,8 percenta. Objednávky z krajín mimo eurozóny sa zväčšili o 11,1 percenta. V porovnaní s augustom minulého roka boli celkové objednávky slabšie o 2,1 percenta, ale ekonóm ING Carsten Brzeski uviedol, že údaje o ich vývoji podporujú jeho prognózu silného rastu nemeckej ekonomiky v druhej polovici tohto roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy