Železnice SR investujú do spádoviskového riadiaceho systému v Čiernej nad Tisou

Zákazku na stavebné práce získala bratislavská spoločnosť Kumat za takmer 12,3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vynaložia na stavebné práce pri realizácii spádoviskového riadiaceho systému v Čiernej nad Tisou a súvisiace činnosti takmer 12,3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (vyše 14,7 mil. eur vrátane DPH). Zákazku na dva roky zadali spoločnosti Kumat, spol. s r. o., Bratislava na základe výsledku verejnej súťaže s použitím elektronickej aukcie spomedzi dvoch ponúk. Pôvodná predpokladaná cena v tendri, vyhlásenom vlani v decembri, vzrástla z 11,5 mil. eur zhruba na 12,3 mil. eur bez DPH.

Pri realizácii prác na spádoviskovom riadiacom systéme v Čiernej nad Tisou by mali mať subdodávatelia podiel 62 % z objemu zákazky – První Signální, a. s., Ostrava 35 %, TSS Grade, a. s., Bratislava 10 %, Automatizácia železničnej dopravy, a. s., Bratislava 9 % a Betamat, a. s., Zvolen 8 %. Spoločnosť Kumat v tendri navrhla cenu zhruba 12,275 mil. eur a druhý uchádzač, Betamont, s. r. o., Zvolen 12,278 mil. eur bez DPH. Betamont a Betamat majú sídlo na rovnakej zvolenskej adrese.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. Spoločnosť má základné imanie 800,17 mil. eur, prevádzkuje 3 580 kilometrov tratí, ako aj stanice a zastávky.

Súvisiace články

Aktuálne správy