Firma Brose žiada investičnú pomoc 8,12 milióna eur, vytvorí 350 miest

Spoločnosť Brose Prievidza, s.r.o., žiada od štátu investičnú pomoc vo výške 8,12 milióna eur na rozšírenie závodu na výrobu komponentov pre automobilový priemysel v priemyselnom parku mesta Prievidza.

Spoločnosť Brose Prievidza, s.r.o., žiada od štátu investičnú pomoc vo výške 8,12 milióna eur na rozšírenie závodu na výrobu komponentov pre automobilový priemysel v priemyselnom parku mesta Prievidza. Vyplýva to zo zverejneného zámeru Ministerstva hospodárstva (MH) SR.
"Cieľom investičného zámeru je rozšírenie výroby mechatronických komponentov v existujúcom priemyselnom podniku prijímateľa situovanom v priemyselnom parku mesta Prievidza," spresnil rezort hospodárstva.
Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi v nominálnej výške 57,42 milióna eur je podľa MH SR rozložená na obdobie rokov 2017 až 2021. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ do konca roku 2022 vytvorí 350 nových pracovných miest. "Z uvedeného počtu bude 100 pracovných miest vytvorených v oblasti výskumu a vývoja," doplnilo ministerstvo.
V súvislosti s realizáciou investičného zámeru firma žiada o poskytnutie investičnej pomoci vo výške 8,12 milióna eur, a to vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok vo výške 1,62 milióna eur a vo forme úľavy na dani z príjmu v hodnote 6,50 milióna eur.
Brose Prievidza, s.r.o., patrí do skupiny Brose, ktorá je jedným z popredných svetových výrobcov mechatronických komponentov a systémov pre automobilový priemysel. Skupina Brose svoju produkciu dodáva približne 80 značkám automobilov a viac než 40 dodávateľom elektrických motorov a mechatronických systémov v oblasti automotive.

Súvisiace články

Aktuálne správy