Počas svojho života zarobil denne v priemere 6 miliónov dolárov

, CNBC Foto: SITA/AP

Mark Zuckerberg je druhý najbohatší muž na svete, za šéfom Amazonu, Jeffom Bezosom, pokiaľ ide o priemerný denný zárobok počas života.

Má len 34 rokov a za sebou jeden z najnáročnejších rokov svojej kariéry na Facebooku. Ale pretože založil svoju spoločnosť na vysokej škole, aj napriek mladému veku sa môže popýšiť čistým imaním v hodnote okolo 74 miliárd dolárov (podľa Forbes), čo znamená, že v priemere si pripísal 5,97 milióna dolárov za deň.

To je druhé miesto hneď za zakladateľom Amazonu Jeffom Bezosom, ktorého čisté imanie vo výške 132 miliárd dolárov znamená v priemere asi 6,8 milióna dolárov na každý deň jeho života.

Ďalším technologickým podnikateľom je Bill Gates, v roku 1987 bol najmladším miliardárom vôbec, svoju prvú miliardu získal vo veku 31 rokov. Ale ako starne, svoju pozornosť čoraz viac upriamuje na filantropiu. Vo veku 62 rokov, Gatesov životný priemer vychádza na takmer 4 milióny dolárov za deň. Warren Buffett z Berkshire Hathaway má 87 rokov, v podobnom prepočte jeho majetok znamená 2,7 milióna dolárov denne.


 

Súvisiace články

Aktuálne správy