Prevádzkový zisk Samsungu podľa odhadov v 1. kvartáli stúpol o 56 %

V predbežnej správe o výsledkoch za prvý kvartál technologický gigant uviedol, že prevádzkový zisk odhaduje na rekordných 15,6 bil. juhokórejských wonov.

Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics odhaduje, že jeho prevádzkový zisk v prvom štvrťroku vzrástol o 56 percent. V predbežnej správe o hospodárení za január až marec, ktorú zverejnil v piatok, juhokórejský technologický gigant uviedol, že kvartálny prevádzkový zisk odhaduje na rekordnú sumu 15,6 bil. juhokórejských wonov (KRW). V rovnakom kvartáli minulého roka bol prevádzkový zisk Samsungu v objeme 9,9 bil. KRW.

Tržby výrobcu smartfónov a pamäťových čipov počas januára až marca podľa predbežných výsledkov posilnili o 19 percent na úroveň 60 bil. KRW. V minulom roku spoločnosť Samsung predbehla firmu Intel a stala sa najväčším producentov polovodičov na svete.

Samsung Electronics pôsobí od roku 2002 aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Produkcia spoločnosti je zameraná najmä na výrobu LCD televízorov s LED technológiou.

Súvisiace články

Aktuálne správy