Švajčiarsky výrobca čokolád Lindt & Sprüngli zaznamenal vlani rekordné tržby

Švajčiarsky výrobca čokolád Lindt & Sprüngli zaznamenal za minulý rok rast zisku o 7,8 %, k čomu prispeli rekordné tržby, ktoré dosiahli viac než 4 miliardy švajčiarskych frankov (3,46 miliardy eur).

Švajčiarsky výrobca čokolád Lindt & Sprüngli zaznamenal za minulý rok rast zisku o 7,8 %, k čomu prispeli rekordné tržby, ktoré dosiahli viac než 4 miliardy švajčiarskych frankov (3,46 miliardy eur). Spoločnosť informovala, že výsledky za minulý rok podporil zvýšený dopyt spotrebiteľov po kvalitnejších čokoládach.
„Súčasný pozitívny trend je výsledkom rastúceho záujmu o kvalitu, vyššej kúpnej sily, ako aj väčšieho dopytu po čokoládach s vyšším obsahom kakaa,“ uviedla spoločnosť. Zároveň informovala, že v nasledujúcom období chce získať pre svoje produkty ešte viac zákazníkov na trhoch ako Japonsko, Čína, Rusko, Brazília či Južná Afrika. Práve na týchto trhoch sa jej v minulom roku výrazne darilo.
Naopak, V USA, ktoré patria medzi významné trhy pre švajčiarskeho výrobcu prémiových čokolád, zaznamenal Lindt vlani mierny pokles tržieb. Došlo k tomu napriek úsiliu spoločnosti prilákať väčší počet zákazníkov prostredníctvom rôznych vianočných zliav či vylepšením skupiny čokolád bez pridania cukru.

Súvisiace články

Aktuálne správy