USA prešetria snahu singapurskej firmy Broadcom o kúpu amerického konkurenta Qualcomm

Prešetrovanie plánovanej akvizície zo strany Výboru pre zahraničné investície v USA (CFIUS) sa považuje za nezvyčajné, keďže sa zriedka uskutočňuje predtým, ako sa transakcia dohodne, konštatuje portál bbc.com.

Americká vláda prikázala prešetrenie snahy singapurského výrobcu čipov Broadcom o prevzatie jeho amerického konkurenta, spoločnosti Qualcomm. Dôvodom prešetrenia sú záujmy národnej bezpečnosti USA. Informuje o tom britský portál bbc.com. Singapurská firma za Qualcomm ponúkla približne 140 mld. USD, pričom by išlo o historicky najväčšiu akvizíciu v technologickom sektore. Ak by sa prevzatie zrealizovalo, zlúčená firma by bola tretím najväčším výrobcom čipov na svete po spoločnostiach Intel a Samsung.

Prešetrovanie plánovanej akvizície zo strany Výboru pre zahraničné investície v USA (CFIUS) sa považuje za nezvyčajné, keďže sa zriedka uskutočňuje predtým, ako sa transakcia dohodne, poznamenal portál bbc.com. Singapurská firma sa o dosiahnutie dohody o prevzatí Qualcommu snaží od novembra. Najnovšiu ponuku predložila 5. februára, pričom Qualcomm v nej podľa výskumnej firmy IDC ocenila na 146 mld. USD. Predošlú ponuku na prevzatie za 103 mld. USD spoločnosť Qualcomm odmietla a uviedla, že je podhodnotená.

Súvisiace články

Aktuálne správy