Zisk Samsungu za október až december stúpol o 74 %

Za záverečné tri mesiace vlaňajška juhokórejský výrobca elektroniky vykázal zisk 12 bil. juhokórejských wonov (KRW), v rovnakom období pred rokom bol jeho zisk 6,9 bil. KRW.

Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics počas októbra až decembra dosiahol výrazný rast zisku vďaka rekordným výsledkom divízie vyrábajúcej čipy. Firma v stredu informovala, že jej zisk za záverečné tri mesiace minulého roka stúpol o 74 percent na 12 bil. juhokórejských wonov (KRW) z úrovne 6,9 bil. KRW v rovnakom období predošlého roka. Zisk Samsungu zároveň prekonal prognózu analytikov, ktorí očakávali, že bude v sume 11 bil. KRW.

Tržby Samsungu sa v štvrtom kvartáli 2017 zvýšili o 24 percent na 66 bil. KRW a prevádzkový zisk posilnil o 64 percent na 15 bil. KRW. Divízia vyrábajúca čipy počas októbra až decembra dosiahla prevádzkový zisk 10,9 bil. KRW pri tržbách 21,1 bil. KRW. Avšak zisk divízie mobilných telefónov oslabil, keďže Samsung zvýšil výdavky na marketing s cieľom podporiť predaj telefónov Galaxy. Divízie výroby televízorov a displejov tiež vykázali malé zisky.

Samsung Electronics pôsobí od roku 2002 aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Produkcia spoločnosti je zameraná najmä na výrobu LCD televízorov s LED technológiou.

Súvisiace články

Aktuálne správy