Ceny ropy pokračujú v poklese, cena WTI sa dostala pod 64 USD/barel

Ceny ropy pokračovali tretí deň v poklese, pričom cena ropy WTI klesla pod 64 USD za barel (159 litrov). Trhy tak reagovali na najnovšie odhady vývoja ropných zásob v USA, podľa ktorých sa zásoby komodity v Spojených štátoch zvýšili v minulom týždni viac, než sa čakalo.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v marci klesla do 7.15 h SEČ o 49 centov (0,71 %) na 68,53 USD (55,17 eura) za barel. Pokles zaznamenala aj cena americkej ľahkej ropy WTI, pričom skĺzla pod 64 USD/barel. Dosiahla 63,95 USD za barel, čo znamená pokles o 55 centov (0,85 %).
V utorok (30.1.) klesla cena WTI na záver obchodovania o 1,6 % na 64,50 USD za barel a výrazne tak prekonala pokles ropy Brent. Tá klesla na záver utorkového obchodovania o 0,6 %. Za celý mesiac však ceny ropy smerujú k ďalšiemu rastu, už piaty mesiac po sebe.
Dôvodom ďalšieho poklesu cien komodity sú informácie Amerického ropného inštitútu (API), ktorý v utorok zverejnil svoj odhad vývoja ropných zásob v USA. Podľa API sa zásoby ropy v USA za minulý týždeň zvýšili o 3,2 milióna barelov, teda výraznejšie, než sa očakávalo. Trhy teraz čakajú na správu amerického ministerstva energetiky o vývoji ropných zásob, ktoré ministerstvo zverejní v stredu.

Súvisiace články

Aktuálne správy