Tržby firmy Schlumberger v záverečnom štvrťroku vlaňajška medzikvartálne stúpli

Spoločnosť poskytujúca služby na ropných poliach v štvrtom štvrťroku evidovala medzikvartálny rast tržieb o 3 % na 8,2 mld. USD, ale po zahrnutí jednorazových položiek vykázala stratu 1,63 USD na akciu.

Spoločnosť Schlumberger, ktorá je najväčšou svetovou firmou poskytujúcou služby na ropných poliach, za október až december vykázala tržby v sume 8,2 mld. USD, čo bol oproti predchádzajúcemu štvrťroku rast o 3 percentá. Rast tržieb bol výsledkom silnej aktivity v Severnej Amerike, Saudskej Arábii a Latinskej Amerike. Tržby v Európe, v Spoločenstve nezávislých štátov a v Afrike však oslabili. Spoločnosť o tom informovala v piatok na svojej internetovej stránke.

Prevádzkový zisk firmy pred zdanením medzikvartálne stúpol o 9 percent na 1,2 mld. USD, ale po zahrnutí jednorazových položiek vykázala stratu v sume 1,63 USD na akciu. Bez zohľadnenia jednorazových položiek však firma Schlumberger dosiahla zisk na akciu na úrovni 0,48 USD, čo bol oproti tretiemu štvrťroku rast o 14 percent. Spoločnosť zároveň informovala, že počas záverečného štvrťroka vlaňajška spätne odkúpila 1,6 mil. svojich kmeňových akcií pri priemernej cene 64,82 USD za kus a celkovo na to vynaložila 101 mil. USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy