Dôvera francúzskych spotrebiteľov na konci vlaňajška vzrástla

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa na konci vlaňajška zvýšila a bola najlepšia za 6 mesiacov. Index spotrebiteľskej dôvery v decembri 2017 stúpol na 105 bodov zo 103 bodov v predchádzajúcom mesiaci, uviedol francúzsky štatistický úrad Insee.

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa na konci vlaňajška zvýšila a bola najlepšia za 6 mesiacov.
Index spotrebiteľskej dôvery v decembri 2017 stúpol na 105 bodov zo 103 bodov v predchádzajúcom mesiaci, uviedol francúzsky štatistický úrad Insee. Ekonómovia počítali s nárastom na 103 bodov zo 102 bodov pôvodne uvádzaných pre november. Index sa okrem toho vrátil nad svoj dlhodobý priemer.
Index hodnotenia minulej finančnej situácie domácností sa zvýšil na -17 bodov z -19 bodov v novembri. Index očakávaní týkajúci sa vývoja finančnej situácie domácností v najbližších 12 mesiacoch stagnoval na úrovni -10 bodov.
Index hodnotiaci očakávanú kapacitu sporenia sa mierne zlepšil na -1 bod z -2 bodov. Index merajúci minulý životný štandard vzrástol na -32 z -39 bodov a index očakávaného životného štandardu sa zvýšil na -16 z 17 bodov
Obavy domácností týkajúce sa nezamestnanosti stúpli, keď príslušný index vzrástol na 9 zo 7 bodov. Inflačné očakávania klesli o 4 body na -34 bodov z -30 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy