USA nepovolili prevzatie firmy MoneyGram čínskou spoločnosťou

MoneyGram a čínska firma Financial Services Group nezískali pre akvizíciu súhlas amerického Výboru pre zahraničné investície.

Čínsky miliardár Jack Ma stiahol ponuku na prevzatie americkej firmy MoneyGram poskytujúcej peňažné prevody. MoneyGram a čínska firma Financial Services Group totiž nezískali pre akvizíciu za 1,2 mld. USD súhlas amerického Výboru pre zahraničné investície (CFIUS) napriek snahe, aby vyvrátili obavy výboru. Uviedol to v utorok vo vyhlásení generálny riaditeľ spoločnosti MoneyGram Alex Holmes. CFIUS skúma navrhované akvizície amerických firiem z hľadiska národnej bezpečnosti.

„Odvtedy, ako sme pred takmer rokom prvýkrát oznámili navrhovanú transakciu, sa geopolitické prostredie významne zmenilo,“ konštatoval Holmes. „Napriek našej najlepšej snahe o spoluprácu s vládou USA sa teraz stalo jasné, že CFIUS túto fúziu neschváli,“ dodal. Hodnota akcií firmy MoneyGram v utorok po ukončení riadneho obchodovania na burze klesla o 6,8 percenta na 12,40 USD za kus.

Čínsky miliardár Jack Ma je zakladateľom spoločnosti Alibaba Group, ktorá je najväčšou internetovou obchodnou platformou na svete. Spoločnosť Ant Financial, ktorá je prepojená s firmou Alibaba, sa na kúpe firmy MoneyGram dohodla v apríli minulého roka. Stiahnutie ponuky na prevzatie znamená, že Ant Financial zaplatí firme MoneyGram za zrušenie transakcie 30 mil. USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy