Firma SKL Mechanic žiada od štátu investičnú pomoc 335.000 eur

Spoločnosť SKL Mechanic, s.r.o., žiada na realizáciu zavedenia novej technológie v lokalite Pôtor Slatinka, v okrese Veľký Krtíš, poskytnutie štátnej investičnej pomoci vo výške 335.000 eur, a to vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok. Vyplýva to z návrhu zverejneného Ministerstvom hospodárstva (MH) SR.
Investičný zámer s oprávnenými nákladmi v nominálnej výške 1.105.160 eur by sa mal zrealizovať ešte v roku 2017. V priamej súvislosti s investičným zámerom žiadateľ sľúbil do konca roka 2017 vytvoriť 10 nových pracovných miest.
„Požadovaná investičná pomoc spĺňa definičné znaky investičnej pomoci, cieľom ktorej je rozšírenie existujúceho podniku priemyselnej výroby zameraného na výrobu sústružených dielov, frézovaných dielov a výpalkov,“ zdôraznil rezort hospodárstva.
SKL Mechanic, s.r.o., Veľký Krtíš vznikla 12. marca 2010. Je výrobcom polotovarov a komplexných výrobkov s celoslovenskou pôsobnosťou. Komplexne zabezpečuje dodávku tvarových výpalkov a ich následné spracovanie do konečných výrobkov. Firma zamestnáva asi 30 zamestnancov, jej obrat za rok 2016 dosiahol výšku 3,36 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy