Barnier dúfa, že dohoda o britských finančných záväzkoch voči EÚ bude pred decembrovým summitom

Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit však zároveň poprel správy o tom, že Londýn a Brusel sa predbežne dohodli, že britské záväzky sú zhruba v sume 50 mld. eur.

Hlavný vyjednávač Európskej únie pre brexit Michel Barnier dúfa, že dohoda o vyrovnaní finančných záväzkov Veľkej Británie voči EÚ sa dosiahne pred summitom EÚ v polovici decembra. Barnier však zároveň v stredu uviedol, že obe strany stále pracujú na tom, aby našli spoločné stanovisko. V tejto súvislosti poprel správy, že Londýn a Brusel sa predbežne dohodli, že britské záväzky sú zhruba v sume 50 mld. eur.

„Tlač o tom v týchto dňoch veľa diskutuje, ale stále treba pracovať, vyjednávania sa ešte neskočili,“ povedal Barnier na fóre organizovanom Nemeckou obchodnou a priemyselnou komorou. Ešte pred účasťou na tomto podujatí Barnier v stredu vyjadril nádej, že pred summitom lídrov EÚ, ktorý bude 14. a 15. decembra, bude môcť oznámiť „že sme dosiahli dostatočný pokrok, aby Európska rada rozhodla o posune k druhej etape rokovaní o budúcich vzťahoch“.

Súvisiace články

Aktuálne správy