Slovensko láka turistov na medzinárodnom veľtrhu v Londýne

Slovensko sa v týchto dňoch prezentuje na veľtrhu cestovného ruchu v Londýne. Chcelo by prilákať na Slovensko viac návštevníkov, a to nielen zo Spojeného kráľovstva. Medzinárodný veľtrh World Travel Market London 2017 je totiž podľa hovorkyne ministerstva dopravy Karolíny Duckej lídrom na trhu v tomto odvetví.
„Údaje týkajúce sa návštevnosti našej krajiny potvrdzujú, že sme obľúbenou a bezpečnou destináciou. Aktívna propagácia na veľtrhoch cestovného ruchu môže významne prispieť k zvyšovaniu záujmu zahraničných turistov o Slovensko. Rozvoj tohto odvetvia nám súčasne prináša aj pracovné príležitosti a rast regiónov,“ uviedol minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).
Práve pod rezort dopravy spadá oblasť cestovného ruchu. Podľa ministerstva pritom v prvom polroku 2017 navštívilo Slovensko takmer 37.000 občanov zo Spojeného kráľovstva. „Táto návštevnosť predstavuje nárast o 10 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka,“ doplnila Ducká.
Turisti zo Spojeného kráľovstva tak podľa jej slov obsadili šiestu priečku v rebríčku TOP krajín z pohľadu aktívneho zahraničného cestovného ruchu Slovenska. „Briti prejavujú záujem najmä o pobyty v slovenských horách, návštevu miest, kultúrnych pamiatok a taktiež kúpeľov,“ vymenovala.

Súvisiace články

Aktuálne správy