Firma Kongsberg Automotive zamestná ďalších 280 ľudí

Firma za deväť miliónov eur rozšírila vo Vrábľoch závod na výrobu prevodoviek.

Spoločnosť Kongsberg Automotive, sídliaca vo Vrábľoch, otvorila novú prevádzku. Investícia v celkovej hodnote deväť miliónov eur priniesla 79 vytvorených pracovných miest. Ďalších 201 ľudí zamestná firma do konca budúceho roka. “Som rád, že naše niekoľkoročné úsilie spolupráce s investorom prinieslo reálne výsledky v podobe novej investície a pracovných miest. A to aj napriek stále sa zhoršujúcim podmienkam na podnikanie, rastúcej byrokracii a všadeprítomnej korupcii. Je to dôkazom, že získať investíciu a vytvoriť pracovné miesta je možné aj bez minutia jediného eura na štátne dotácie,“ uviedol prezident Slovak Invest Juraj Miškov.

Za rozšírením výroby prevodoviek pre automobily je práve spoločnosť Slovak Invest. „Pôsobíme na Slovensku od roku 2008 bez akejkoľvek štátnej dotácie. Pre nezáujem štátu a problémovosť na úradoch sme mienili v roku 2015 fabriku presunúť do Maďarska. Nezisková organizácia Slovak Invest nás však presvedčila zotrvať,“ uviedla spoločnosť Kongsberg Automotive, ktorá už na Slovensku zamestnáva 1 200 ľudí.

Agentúra pre podporu malých a stredných investícií Slovak Invest vznikla v roku 2014 a jej cieľom je podporovať vznik a ďalší rozvoj priamych zahraničných investícií na Slovensku. Organizujú prezentačné investičné semináre v zahraničí a poskytujú investorom základnú konzultačnú podporu.

Súvisiace články

Aktuálne správy