Trumpova politika podľa medzinárodných expertov škodí svetovej ekonomike

Viac ako 73 % expertov oslovených v prieskume mníchovského inštitútu Ifo si myslí, že americký prezident negatívne vplýva na svetovú ekonomiku.

Väčšina medzinárodných ekonomických expertov sa presne rok po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA domnieva, že negatívne vplýva na svetovú ekonomiku. Takýto názor má 73,9 percenta expertov oslovených v prieskume mníchovského inštitútu Ifo. V prieskume sa zúčastnilo 929 expertov zo 120 krajín. O výsledkoch inštitút informoval v správe, ktorú v utorok poskytol agentúre SITA. Zároveň si 57,6 percenta medzinárodných expertov myslí, že Trumpova vláda negatívne vplýva aj na ekonomiku USA.

Priaznivejšie však Trumpovu vládu hodnotia domáci odborníci. Iba 38 percent z nich uviedlo, že pôsobenie Trumpa vo funkcii prezidenta má na americkú ekonomiku negatívny vplyv. Sú však presvedčení, že Trumpova vláda je neefektívna. Politika prezidenta v oblasti zamestnanosti je neefektívna podľa 84 percent amerických odborníkov, v oblasti podnikateľského prostredia je neefektívna podľa 51,8 percenta expertov a v oblasti znižovania byrokracie ju za neúčinnú považuje 68 percent odborníkov v USA.

Súvisiace články

Aktuálne správy