Minister financií Kažimír rokoval vo Washingtone s medzinárodnými inštitúciami

Minister financií SR Peter Kažimír sa spoločne so štátnym tajomníkom Radkom Kurucom a hlavným ekonómom MF SR Biswajitom Banerjeem zúčastnili výročného zasadnutia Medzinárodného menového fondu (MMF) vo Washingtone. MMF predstavil tak ako každý rok aktualizované hodnotenie stavu svetovej ekonomiky, ako aj správu o finančnej stabilite. TASR o tom dnes informovala riaditeľka tlačového odboru MF SR Alexandra Gogová.
Oživenie globálnej ekonomiky naberá na sile a kľúčové odporúčanie MMF vládam je, aby využili súčasné priaznivé podmienky na implementáciu štrukturálnych reforiem podporujúcich budúci ekonomický rast.
V rámci výročného zasadnutia MMF sa minister Kažimír stretol aj s viceprezidentom Svetovej banky (SB) pre Európu a strednú Áziu Cyrilom Mullerom. Na stretnutí sa hovorilo o možnostiach prehĺbenia vzájomnej spolupráce s SB pri projekte Hodnota za peniaze, výmene skúseností Slovenska ako so štrukturálnymi tak systémovými reformami a tiež o problematike regionálnych rozdielov.
Slovenská delegácia absolvovala aj rokovania s expertnými tímami MMF, na ktorých hovorili o predloženom návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok a téme spending review. Stretnutia s komerčnými bankami boli venované diskusiám o súčasných trhových podmienkach a možnej budúcej spolupráci pri syndikovaných bondoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy