Konica Minolta Slovakia zaznamenala vlani nárast tržieb

Vzrástol aj čistý zisk, pričom pozitívny vývoj hospodárenia očakáva firmy aj v tomto roku.

Spoločnosť Konica Minolta Slovakia spol. s r.o. dosiahla v uplynulom fiškálnom roku podľa IFRS štandardov celkové tržby 20,98 mil. eur. V medziročnom porovnaní to znamená nárast o 2,5 %. Vzrástol aj čistý zisk, a to o 39 % na 815 tis. eur. Pozitívny výsledok sa podarilo dosiahnuť podľa vyjadrení firmy tým, že spoločnosť zefektívnila prácu a jej riadenie, optimalizovala náklady a sústredila sa na automatizáciu svojich procesov.

Pozitívny vývoj hospodárenie sa očakáva aj v tomto roku. Konica Minolta Slovakia v ňom zároveň oslávi 25 rokov pôsobenia na slovenskom trhu. Počas tohto obdobia prešla viacerými významnými krokmi. K najvýraznejším patrí presun pôsobnosti z oblasti fototechniky do oblasti digitálnej tlače pre B2B biznis a produkčnej tlače pre polygrafický priemysel, v rámci ktorých si udržiava dlhoročné prvenstvo v dosahovaní trhových podieloch. V súčasnosti sa spoločnosť Konica Minolta začala sústreďovať aj na riešenia pre digitalizáciu papierových dokumentov, ich obeh, schvaľovanie a archiváciu.

Konica Minolta Slovakia pôsobí na Slovensku od roku 1990. Poskytuje komplexné tlačové riešenia a technológie. V ponuke spoločnosti je taktiež integrácia softvéru pre digitalizáciu dokumentov, ich obeh a dlhodobú archiváciu. Centrála spoločnosti je v Bratislave, odkiaľ sú riadené filiálky v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy