Privádzač Lietavská Lúčka – Žilina postaví spoločnosť Metrostav

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) uzavrela súťaž na privádzač Lietavská Lúčka – Žilina, ktorý napojí Žilinu na diaľnicu D1. Predpokladaná hodnota zákazky bola stanovená na 22,5 milióna eur. Víťaz súťaže, spoločnosť Metrostav, predložil cenovú ponuku na 13,9 milióna eur, čo je o približne 40 % menej. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.
„Ukázalo sa, že verejná súťaž bola dobrým krokom, ušetrili sme a stavbu môžeme preplatiť z fondov Európskej únie (EÚ). Bez súťaže by privádzač nemohol byť spolufinancovaný z eurofondov. Súťažné podklady si vyžiadalo 26 záujemcov, cenové ponuky predložilo osem spoločností,“ vyčíslila hovorkyňa NDS.
Doplnila, že verejné obstarávanie je zo strany NDS ukončené a zmluva o dielo je pripravená na podpis. „Vzhľadom na to, že ide o projekt spolufinancovaný zo zdrojov EÚ, prebieha kontrola verejného obstarávania zo strany Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR a Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Ihneď po ukončení kontroly pristúpi NDS k uzatvoreniu zmluvy o dielo. Predpokladaný termín podpisu zmluvy s víťazom súťaže je október 2017,“ dodala Michalová.

Súvisiace články

Aktuálne správy