Nemecké priemyselné objednávky v júli oslabili

Júlové objednávky priemyslu krajiny medzimesačne klesli o 0,7 %, domáce objednávky sa zmenšili o 1,6 %, zahraničné sa nezmenili.

Nové objednávky nemeckých priemyselných firiem v júli podľa predbežných sezónne a kalendárne upravených údajov medzimesačne klesli o 0,7 percenta. Informoval o tom v stredu na svojej internetovej stránke nemecký štatistický úrad Destatis. Úrad zároveň mierne nadol revidoval údaj o raste nových objednávok v júni. Podľa revidovaných údajov medzimesačne posilnili o 0,9 percenta, predbežný odhad naznačoval ich rast o 1 percento.

Domáce priemyselné objednávky v Nemecku v júli medzimesačne oslabili o 1,6 percenta a nové priemyselné objednávky zo zahraničia sa nezmenili. Nové objednávky, ktoré nemecké firmy získali z členských krajín eurozóny, v júli oproti júnu klesli o 1 percento. Júlové objednávky z krajín mimo eurozóny však medzimesačne stúpli o 0,6 percenta.

Objednávky nemeckých firiem vyrábajúcich medziprodukty v júli medzimesačne klesli o 0,4 percenta. Firmám vyrábajúcim kapitálové tovary objednávky oslabili o 0,7 percenta, a nemecké priemyselné firmy produkujúce spotrebné tovary v júli evidovali pokles objednávok o 3 percentá.

Súvisiace články

Aktuálne správy