Tržby aj zisk Tiffany v 2. kvartáli vzrástli viac, ako sa čakalo

Americká klenotnícka spoločnosť Tiffany & Co. prekvapila trhy. Jej zisk aj tržby v 2. kvartáli finančného roka 2017/2018 vzrástli viac, ako experti odhadovali.

Americká klenotnícka spoločnosť Tiffany & Co. prekvapila trhy. Jej zisk aj tržby v 2. kvartáli finančného roka 2017/2018 vzrástli viac, ako experti odhadovali. Pod tento výsledok sa podpísala nová stratégia firmy, vďaka ktorej sa jej podarilo pritiahnuť späť klientov a získať si nových zákazníkov, vrátane mládeže.
Spoločnosť zrenovovala svoje obchody a ponúkla klientom nový dizajn, napríklad kolekciu s názvom HardWear, ktorú vo februári predstavila speváčka Lady Gaga.
Podľa najnovších výsledkov sa čistý zisk známej klenotníckej firmy za tri mesiace do konca júla 2017 zvýšil na 115 miliónov USD (97,41 milióna eur), čo predstavuje 92 centov na akciu, zo 105,7 milióna USD alebo 84 centov/akcia pred rokom.
Tento výsledok prekonal očakávania Wall Street, ktorá Tiffany predpovedala zisk 88 centov na akciu.
Tržby klenotníckej firmy v sledovanom období vzrástli o 3 % na 959,7 milióna USD a boli tiež vyššie ako 933,2 milióna USD, ktoré jej predpovedali analytici. Ale predaj v obchodov otvorených viac ako rok však v 2. štvrťroku klesol o 2 %.
Za celý finančný rok, ktorý sa končí 31. januára 2018, očakáva Tiffany nárast zisku o stredne veľké jednociferné číslo.

Súvisiace články

Aktuálne správy