Miera nezamestnanosti vo Švajčiarsku zotrvala v júli na zhruba 3-% úrovni

Počet nezamestnaných vo Švajčiarsku sa minulý mesiac mierne zvýšil, miera nezamestnanosti sa však udržala na úrovni z predchádzajúceho mesiaca. To znamená, že Švajčiarsko pokračuje v nízkej nezamestnanosti, ktorá sa dlhodobo pohybuje okolo 3 %.
Ako dnes uviedol Štátny sekretariát pre ekonomické záležitosti, nezamestnanosť upravená o sezónne vplyvy dosiahla v júli 3,2 %, teda rovnakú hodnotu ako v mesiaci jún. Aj na neupravenej báze zotrvala miera nezamestnanosti vo Švajčiarsku na júnovej úrovni, to znamená na úrovni 3 %.
Počet nezamestnaných v júli oproti júnu vzrástol, rast bol však minimálny, iba o 323 ľudí. Ku koncu júla tak bolo vo Švajčiarsku celkovo 133.926 nezamestnaných.
V prípade mladých vo veku do 24 rokov sa miera nezamestnanosti v júli zvýšila, v porovnaní s inými štátmi Európy to však stále znamená nízku mieru nezamestnanosti, ktorá nedosahuje ani 3 %. Ako uviedol Štátny sekretariát pre ekonomické záležitosti, nezamestnanosť mladých dosiahla v júli 2,8 % po 2,6-% úrovni v predchádzajúcom mesiaci.

Súvisiace články

Aktuálne správy