Rekonštrukcia detského ihriska v Starom meste si vyžiadala 10.000 eur

Dolnokubínska mestská samospráva investovala 10.000 eur do rekonštrukcie detského ihriska na Matúškovej ulici v časti Staré mesto. Deti do 12 rokov sa tak môžu tešiť napríklad z nového pieskoviska, kolotoča, hojdačky, domčeka či šmýkačky.
„Predmetom rekonštrukcie bola výmena starých amortizovaných prvkov detského ihriska za nové a moderné certifikované detské prvky,“ vysvetlil Miroslav Kosmeľ, vedúci odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne s tým, že na ihrisko ešte radnica doplní lavičky a odpadkový kôš.
Investíciu ocenil aj predseda mestského výboru Staré mesto Jozef Šimek. „Sme radi, že v našej časti mohlo vyrásť moderné detské ihrisko, na ktorom môžu deti tráviť svoj voľný čas. Veríme, že sa toto miesto stane atraktívne pre rodičov s malými deťmi. Z prostriedkov výboru sme tu zakúpili tabuľu na maľovanie kriedami a informačnú tabuľu,“ uviedol.
Ako doplnil vedúci odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu, návštevníci by mali dbať na dodržiavanie prevádzkového poriadku ihriska. Zakázané je napríklad používať hracie prvky osobám starším ako 12 rokov a s hmotnosťou nad 70 kilogramov, vodiť do areálu psov, mačky a iné zvieratá, či konzumovať jedlo a nápoje na herných prvkoch zariadenia.
„V tomto roku plánujeme obnoviť aj detské ihrisko na Ulici Slovenského národného povstania a Fučíkovej ulici. V tomto prípade počítame s revitalizáciou detských ihrísk vrátane zakúpenia nových prvkov,“ dodal Kosmeľ.

Súvisiace články

Aktuálne správy