Plat vyše 150 tisíc ročne: NASA hľadá niekoho, kto nás ochráni pred mimozemšťanmi

, BI Foto: SITA/AP

Už ste si niekedy cítili ako by ste práve zachránili celý svet? Potom hľadá NASA práve vás! A zaplatí vám za vaše služby celkom štedro.

Americká vesmírna agentúra v súčasnosti nehľadá život na iných planétach, ale "ochrancu planéty", ktorý dokáže ochrániť Zem a jej obyvateľstvo pred inváziou mimozemšťanov. Pracovné miesto je na obdobie troch rokov, ponúkaný plat od 124 406 do 187 000 USD.

Páca zahŕňa napríklad zabránenie kontaminácii Zeme mimozemskými mikróbmi, a naopak, aby pozemskí výskumníci vesmíru nepoškodili iné planéty, mesiace a objekty vo vesmíre.

"Ochrana planéty sa zaoberá vyhýbaniu sa organicko-konštitutívnej a biologickej kontaminácii ľudského a robotického prieskumu vesmíru," napísala NASA o ponúkanej práci na svojej internetovej stránke koncom minulého mesiaca. Medzi ďalšie úlohy patrí poskytovanie poradenstva úradníkom bezpečnostnej misie v záležitostiach súvisiacich s planetárnou ochranou a zabezpečenie súladu s robotickými a ľudskými vesmírnymi misiami.

Pracobvná pozícia je určená tým, ktorí majú "rozsiahle inžinierske skúsenosti" a sú ochotní cestovať. Rola dôstojníka pre ochranu planéty je podľa Business Insideru jednou z dvoch takýchto pozícií na plný úväzok na svete a spĺňa požiadavku Zmluvy o vesmírnom priestore z roku 1967. Ďalšia pozícia je vytvorená Európskou vesmírnou agentúrou.

Žiadosti sa prijímajú do 14. augusta 2017. Pracovné miesto je najskôr na dobu určitú, obdobie troch rokov, neskôr môže byť zmluva predĺžená o ďalšie dva.

Súvisiace články

Aktuálne správy