Nemecké priemyselné objednávky v apríli oslabili

Sezónne a kalendárne upravené nové priemyselné objednávky v krajine v apríli oproti marcu klesli o 2,1 %, domáce objednávky sa zmenšili o 0,2 % a zahraničné o 3,4 %.

Nové objednávky nemeckých priemyselných firiem v apríli medzimesačne podľa predbežných sezónne a kalendárne upravených údajov oslabili o 2,1 percenta. Informoval o tom v stredu na svojej internetovej stránke nemecký štatistický úrad Destatis. Úrad zároveň uviedol, že v marci podľa revidovaných údajov nové priemyselné objednávky medzimesačne posilnili o 1,1 percenta. Predbežný odhad naznačoval, že v marci stúpli o 1 percento.

Domáce priemyselné objednávky v Nemecku v apríli medzimesačne oslabili o 0,2 percenta a nové priemyselné objednávky zo zahraničia klesli o 3,4 percenta. Nové objednávky, ktoré nemecké firmy získali z členských krajín eurozóny, v apríli oproti marcu klesli o 1,4 percenta. Aprílové objednávky z krajín mimo eurozóny medzimesačne oslabili o 4,8 percenta.

Objednávky nemeckých firiem vyrábajúcich medziprodukty v apríli medzimesačne stúpli o 0,1 percenta. Firmám vyrábajúcim kapitálové tovary objednávky oslabili o 3,6 percenta a nemecké priemyselné firmy produkujúce spotrebné tovary v apríli evidovali pokles objednávok o 0,8 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy