PPF najbohatšieho Čecha P. Kellnera strojnásobila vlani zisk na vyše 1 mld. eur

Skupina PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera zaznamenala v roku 2016 strojnásobenie čistého zisku na 1,1 miliardy eur. Aktíva PPF vzrástli zhruba o štvrtinu na 27 miliárd eur. Uviedla to dnes spoločnosť.
„V minulom roku sme zaznamenali výrazný rast hlavných finančných ukazovateľov, a to najmä vďaka expanzii Home Creditu v Ázii a stabilizácii na ruskom trhu. Pozitívne výsledky vykazujú opäť naše české banky, PPF banka aj Air Bank, aj naše strategické telekomunikačné aktívum, infraštruktúrna spoločnosť CETIN,“ povedala finančná riaditeľka PPF Kateřina Jirásková.
Pripomenula, že skupina vlani časť aktivít úspešne predala, napríklad sieť obchodov s elektronikou Eldorado v Rusku, alebo niektoré projekty v oblasti nehnuteľností.
Skupina PPF investuje do viacerých odvetví, od bankovníctva a finančných služieb cez telekomunikácie, biotechnológie, poisťovníctvo, nehnuteľnosti až po agrosektor. Pôsobí v Európe, Rusku, Ázii a Severnej Amerike. Celosvetovo zamestnáva 129.000 ľudí, z toho v Česku 8600.

Súvisiace články

Aktuálne správy