Počet nových nezamestnaných v USA mierne stúpol

Počet nových žiadateľov o štátnu podporu v nezamestnanosti v USA je pod hranicou 300 tis. nepretržite už 116 týždňov, čo je najdlhšie obdobie od roku 1970.

Počet nových žiadateľov o štátne dávky v nezamestnanosti v USA sa minulý týždeň zvýšil, ale napriek tomu zostáva na nízkej úrovni. Americké ministerstvo práce vo štvrtok informovalo, že počet nových nezamestnaných stúpol o tisíc na 234 tisíc ľudí. Štvortýždňový priemerný počet nových nezamestnaných, ktorý je menej volatilný, klesol o 5 750 na 235 250. Počet nových žiadateľov o štátnu podporu v nezamestnanosti v USA je pod hranicou 300 tisíc nepretržite už 116 týždňov, čo je najdlhšie obdobie od roku 1970.

Prijímanie nových zamestnancov v USA podľa skorších údajov v apríli ožilo a zamestnávatelia vytvorili 211 tis. nových pracovných miest. Považuje sa to za znak toho, že spomalenie ekonomiky v prvom štvrťroku by sa mohlo ukázať iba ako dočasné. Miera nezamestnanosti v USA v apríli klesla na 4,4 percenta z marcovej úrovne 4,5 percenta a dostala sa najnižšie za desaťročie.

Súvisiace články

Aktuálne správy