Firma Energotel zmodernizovala svoju telekomunikačnú sieť

Celková investícia sa pohybuje do výšky troch miliónov eur. Za technologického partnera v tejto investícii si firma zvolila spoločnosť Huawei.

Spoločnosť Energotel, ktorá na slovenskom trhu pôsobí ako veľkoobchodný telekomunikačný operátor, zmodernizovala svoju IP/MPLS sieť. Celková investícia sa podľa informácií zverejnených v tlačovej správe pohybuje do výšky troch miliónov eur. Za technologického partnera v tejto investícii si firma zvolila spoločnosť Huawei. „Ide o popredného svetového lídra, ktorého technológia je odskúšaná mnohými telekomunikačnými operátormi. So spoločnosťou úspešne spolupracujeme už od roku 2015,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Energotel Peter Bezecný.

Za nutnosťou modernizácie siete stálo podľa firmy viacero faktorov, a to vývoj internetových služieb, nárast nových aplikácií umožňujúcich prenos hlasu a videa, nástup LTE technológie, ako aj príchod viacerých nových zákazníkov zo segmentu telco do siete Energotelu. Objem prenášaných dát v dôsledku toho v posledných rokoch skokovo rástol, pričom sa za posledné obdobie ročne zvýšil až o 40 percent.

Slovenský telekomunikačný operátor Energotel začal s kompletnou obnovou svojej siete už v roku 2016. Nová rýchlejšia chrbticová sieť je dostupná v lokalitách Bratislava SIX, Bratislava Sitel, Žilina, Prešov, Košice a Nitra. V roku 2017 má Energotel v pláne aj rozšírenie do lokalít Banská Bystrica a Liptovský Mikuláš.

Spoločnosť Energotel pôsobí na slovenskom trhu ako veľkoobchodný operátor od roku 2000. Svoje služby poskytuje v rámci telekomunikačnej infraštruktúry slovenskej energetiky. Orientuje sa na poskytovanie telekomunikačných služieb – prenájom telekomunikačných okruhov, poskytovanie internetu, prevádzkovanie pevnej verejnej telekomunikačnej siete, ako aj poskytovanie služby pre outsourcing prevádzky a údržbu telekomunikačných aktív zákazníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy