V Trenčíne otvorili laboratórium pre testovanie automobilových komponentov

Spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors investovala do rekonštrukcie laboratórnych priestorov štyri milióny eur.

V technologickom centre v Trenčíne otvorili laboratórium pre testovanie komponentov v automobilových interiéroch. Za laboratóriom stojí spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), ktorá do rekonštrukcie priestorov investovala štyri milióny eur. Informovala o tom prostredníctvom tlačovej správy spoločnosť YFAI.

Nové komory a technické zariadenia v laboratóriu umožnia podľa spoločnosti testovať výkonnosť komponentov, ich bezpečnosť, trvanlivosť aj dopad na životné prostredie. V Trenčíne sa okrem toho bude testovať odolnosť komponentov voči extrémnym podmienkam, napríklad testami na odolnosť voči UV žiareniu a poveternostným vplyvom, vykonávať sa budú aj slnečné simulácie, a odolnosť komponentov v teplotných rozdieloch v rozmedzí od – 40 °C do +120 °C.

Spoločnosť YFAI zamestnáva v Trenčíne 160 ľudí, otvorením laboratória ponúka viac ako 20 pracovných miest na inžinierskych a technických pozíciách.

Spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors (YFAI) sa zaoberá výrobou komponentov v automobilových interiéroch. Spoločnosť so sídlom v Šanghaji má približne 110 výrobných závodov a technologických stredísk po celom svete. Na Slovensku má okrem technologického centra v Trenčíne aj závod v Námestove, kde sa vyrábajú dverové panely, podlahové konzoly a iné automobilové interiérové prvky a Automotive Centrum v Bratislave.

Súvisiace články

Aktuálne správy