Domexpo v Nitre ponúka priestor pre konzultácie so stavebnými odborníkmi

Približne 400 vystavovateľov sa prezentuje na výstavách Gardenia a Domexpo, ktoré sa dnes začali na nitrianskom výstavisku. Stavebná výstava Domexpo ponúka návštevníkom okrem ucelených informácií z oblasti stavebníctva aj priestor pre konzultácie na stavbu domu priamo s vystavovateľmi. Súčasťou výstavy sú aj ukážky konkrétnych riešení vo výstavbe domov.
Svoje zastúpenie majú na výstave výrobcovia a predajcovia nízkoenergetických stavieb, garážových brán, biokrbov, celulózovej izolácie vzduchotesných systémov, saunového i kúpeľňového sveta, ale aj rôznych cechov. „Prezentujú sa cechy kachliarov, podlahárov, strechárov, maliarov, kominárska komora. Rôzne organizácie priamo na výstavisku poskytujú poradenstvo a školenia pri stavbe domu,“ informoval hovorca agrokomplexu Národného výstaviska, š. p., Nitra Martin Lužbeťák.
Súčasťou 12. ročníka stavebnej výstavy Domexpo je aj výstava pre fotovoltiku a solárnu techniku. Väčší záujem o využívanie solárnej energie v domácnostiach očakávajú organizátori výstavy vďaka aktuálnemu úspešnému štartu projektu Zelená domácnostiam, ktorý realizuje vláda SR v spolupráci so Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou. Prostredníctvom tohto projektu budú z európskych fondov a štátneho rozpočtu podporené inštalácie malých zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v rodinných a bytových domoch.
„Domexpo ponúka priestor na stretnutie širokej verejnosti s odborníkmi a zazmluvnenými realizátormi spomenutých inštalácií,“ skonštatoval Lužbeťák. Výstavy potrvajú do nedele 23. apríla.

Súvisiace články

Aktuálne správy