MMF vylepšil prognózu rastu globálnej ekonomiky

Podľa najnovšej prognózy Medzinárodného menového fondu svetové hospodárstvo v tomto roku posilní o 3,5 %, jeho predošlá predikcia rátala s rastom o 3,4 %.

Svetová ekonomika podľa prognózy Medzinárodného menového fondu (MMF) v tomto roku posilní o 3,5 percenta. MMF tak predpokladá, že globálny hospodársky rast sa zrýchli, keďže vlani sa svetová ekonomika zväčšila o 3,1 percenta. Výhľad globálnej ekonomiky, ktorý fond zverejnil v utorok, je mierne optimistickejší v porovnaní s jeho januárovou predpoveďou, ktorá rátala s tohtoročným rastom svetového hospodárstva o 3,4 percenta. 

MMF prognózuje, že americký hrubý domáci produkt (HDP) v tomto roku posilní o 2,3 percenta po vlaňajšom raste o 1,6 percenta. Ekonomika eurozóny podľa fondu v tomto roku posilní rovnako ako vlani o 1,7 percenta a rast japonského HDP sa v tomto roku zrýchli na 1,2 percenta po vlaňajšom posilnení o jedno percento. Tempo rastu čínskej ekonomiky sa podľa predikcie MMF v tomto roku spomalí na 6,6 percenta z vlaňajšej úrovne 6,7 percenta. 

Súvisiace články

Aktuálne správy