Podujatie o možnostiach obchodnej spolupráce s Tichomorskou alianciou

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek otvorí v stredu 22. marca o 09.30 h v Kongresovej sále MZVaEZ SR, Hlboká cesta 2 v Bratislave podujatie o možnostiach spolupráce v ekonomickej oblasti slovenských firiem s krajinami združenými v Tichomorskej aliancii.

Cieľom podujatia je vytvoriť priestor pre dialóg predstaviteľov podnikateľskej sféry, štátnej správy a ďalších zainteresovaných organizácií s predstaviteľmi krajín Tichomorskej aliancie a identifikovať tak konkrétne príležitosti spolupráce zo sféry obchodu, investícií, turizmu, rozvoja infraštruktúry, vedy, techniky a inovácií.

Veľvyslanci členských krajín Tichomorskej aliancie – veľvyslankyňa Mexika v SR Alicia Buenrostro Massieu, veľvyslanec Kolumbie v SR Jaime Alberto Cabal Sanclemente, veľvyslanec Peru v SR Juan Fernando Javier Rojas Samanez a veľvyslanec Čile v SR Armin Andereya Latorre, priblížia účastníkom podujatia súčasnú politickú a ekonomickú situáciu v regióne i v jednotlivých krajinách, predstavia aktuálne projekty.

Podujatie je voľne prístupné pre médiá, registrácia bude prebiehať od 09.00 h na hlavnej recepcii MZVaEZ SR, Hlboká cesta 2. Vzhľadom na kapacitné možnosti, prosia zástupcov médií, aby svoj záujem o spravodajské pokrytie tohto podujatia avizovali vopred, a to emailom na adresu tlac@mzv.sk do utorka 21. marca 2017, 15.30 h.

Tichomorská aliancia je integračným zoskupením dynamicky sa rozvíjajúcich krajín tichomorského pobrežia Latinskej Ameriky s približne 217 miliónmi obyvateľov (36 % latinskoamerickej populácie), ktoré v súčasnosti predstavuje ôsmu najväčšiu ekonomiku sveta. Slovenská republika získala pozorovateľský štatút v Tichomorskej aliancii v roku 2016.
Informáciu TASR poskytol tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy