Nálada v ekonomike Nemecka sa v marci mierne zlepšila

Nálada v hospodárstve Nemecka sa v marci mierne zlepšila. Index očakávanej situácie v ekonomike krajiny, ktorý zostavuje inštitút ZEW, v porovnaní s februárom stúpol o 2,4 bodu na úroveň 12,8 bodu. Index terajšej ekonomickej situácie v krajine si pripísal 0,9 bodu a posilnil na 77,3 bodu. Inštitút ZEW o tom informoval v utorok na svojej internetovej stránke.

„Pokiaľ ide o ekonomickú situáciu v Nemecku, nemožno na základe najnovších signálov dospieť k jasným záverom. Priemyselná produkcia a export sa vyvíjali pozitívne, ale údaje o prichádzajúcich objednávkach a údaje o maloobchodných tržbách boli menej priaznivé,“ uviedol šéf inštitútu ZEW Achim Wambach. Konštatoval pritom, že neistota v nemeckej ekonomike zostáva na relatívne vysokej úrovni pre politické riziká súvisiace s nadchádzajúcimi voľbami vo viacerých krajinách Európskej únie.

Očakávania expertov na finančný trh, pokiaľ ide o ekonomický vývoj v eurozóne, sa však v marci výrazne zlepšili. Index, ktorý ich mapuje, stúpol o 8,5 bodu na úroveň 25,6 bodu. Ukazovateľ terajšej ekonomickej situácie v eurozóne tiež posilnil, a to o 4,6 bodu na 7,4 bodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy