Firma Kuenz-SK žiada štátnu pomoc 1,08 mil. eur, vytvorí 43 nových miest

Spoločnosť Kuenz – SK, s. r. o., žiada na rozšírenie výroby investičnú pomoc 1,08 milióna eur formou dotácie na dlhodobý hmotný a nehmotný majetok, ako aj formou úľavy na dani z príjmu. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý dnes prerokoval a schválil vládny kabinet.
Investičný zámer s oprávnenými nákladmi vo výške 3,71 milióna eur je rozložený na roky 2016 až 2018. „V priamej súvislosti s investičným zámerom bude vytvorených 43 nových pracovných miest do konca roku 2018,“ spresnil rezort hospodárstva.
Cieľom investičného zámeru je podľa MH SR rozšírenie výroby priemyselného podniku prijímateľa zameraného na výrobu komponentov do žeriavov a komponentov pre vodné diela, pričom celá plánovaná produkcia je určená na export.
Kuenz – SK, s. r. o., Kechnec vznikla v roku 2002. Predmetom jej činnosti je strojárska výroba – výroba účelových strojov (mimo elektročastí) a projekčné, grafické, kresličské a konštrukčné práce spojené s vyhotovením technickej dokumentácie pre strojársku výrobu. Jej jediným spoločníkom je rakúska firma Künz Holding GmbH.

Súvisiace články

Aktuálne správy