Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v decembri nezmenila

Index dôvery domácností, ktorý zostavuje francúzsky štatistický úrad, sa oproti novembru nezmenil a zostal vo výške 99 bodov.

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v decembri nezmenila. Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, zostal na úrovni 99 bodov. Názory spotrebiteľov na ich budúcu životnú úroveň sa však mierne zlepšili a index, ktorý to odzrkadľuje, v porovnaní s novembrom posilnil o jeden bod na úroveň -24 bodov. INSEE o tom informoval v stredu na svojej internetovej stránke.
Francúzi očakávajú, že sa ich osobná finančná situácia v najbližších dvanástich mesiacoch nezmení. Index očakávanej finančnej situácie zostal na úrovni -8 bodov. Vzrástol však počet domácností, ktoré predpokladajú, že teraz je vhodné obdobie pre veľké nákupy. Index mapujúci tieto názory posilnil o 1 bod na úroveň -4 body.
Nezmenil sa názor Francúzov na ich terajšiu schopnosť sporiť a index, ktorý to odzrkadľuje, zostal na úrovni 7 bodov. Zmenšili sa však obavy francúzskych spotrebiteľov z nezamestnanosti. Index týchto obáv klesol o 5 bodov na hodnotu 21 bodov. Pokles týchto obáv v decembri nasledoval po ich výraznom znížení v predošlom mesiaci.

Súvisiace články

Aktuálne správy