Skupina P3 má nového majiteľa

Developerská skupina P3 Logistic Parks (P3) má definitívne nového majiteľa. Stal sa ním singapurský štátny investičný fond GIC. Ten odkúpil developerskú skupinu od spoločnosti TPG Real Estate a jeho partnera Ivanhoé Cambridge za 2,4 miliardy eur. Ide o jednu z najväčších transakcií na európskom realitnom trhu.
„Dlhodobá investičná stratégia fondu GIC je plne v súlade s naším prístupom. Potvrdila totiž podporu spoločnosti ako špecialistu na logistické priestory silne zameraného na zákazníka,“ uviedol výkonný riaditeľ P3 Ian Worboys. Spoločnosť P3 má nové plány expanzie. Okrem iného chce urýchliť rozvoj existujúcej pozemkovej banky v objeme až 1,4 milióna metrov štvorcových, ako aj získanie nových lokalít v deviatich európskych krajinách, kde už pôsobí. Plánuje aj vstup na nové trhy.
P3 Logistic Parks je vlastníkom, developerom a správcom európskych priemyselných nehnuteľností. Do portfólia P3 aktuálne patrí 163 priemyselných nehnuteľností v deviatich krajinách s rozsahom 3,3 milióna metrov štvorcových. Na Slovensku spoločnosť P3 vlastní a spravuje sedem priemyselných nehnuteľností v dvoch parkoch s prenajímateľnou plochou 227-tisíc metrov štvorcových a pozemky pre výstavbu s plochou takmer 13-tisíc metrov štvorcových.

Súvisiace články

Aktuálne správy